4 portioner
Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl risoni
- 250 g champinjoner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 280 g bacon
- 1 påse rucola
- 2 dl riven parmesanost
- 10 delade miniplommontomater
- salt och peppar
Limekräm
2 dl crème fraîche
rivet skal av 1 lime
½ dl riven parmesanost
½ dl hackad persilja
1 tsk honung
salt och peppar
Gör så här
Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i risonin och småkoka under lock i 11 minuter.
Dela champinjonerna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i smör tills de får färg.
Ta upp fräset. Skär baconet i bitar och stek tills det börjar få färg. Blanda i champinjonfräset och risonin.
Hacka hälften av rucolan grovt och rör ner tillsammans med parmesan och tomater. Smaka av med salt och peppar.
Limekräm: Rör samman crème fraiche, limeskal, parmesanost, persilja och honung. Krydda med salt och peppar. Servera krämen till risonin.