Du behöver
- 0.5 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk färsk ingefära
- 150 g potatis
- 250 g sötpotatis
- 150 g morötter
- 0.25 st röd chili
- 1 msk olivolja
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- salt och peppar
- 1 msk pressad citronsaft
Topping
140 g majskorn
50 g pumpakärnor
0.5 msk olivolja
2 msk hackad persilja
Gör så här
Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och tärna potatis, sötpotatis och morötter. Kärna ur och hacka chilin.
Fräs allt i en gryta med olja ett par minuter under omrörning. Späd med vatten och buljongtärning. Småkoka under lock i 15 minuter.
Mixa soppan slät eller låt lite bitar vara kvar. Smaka av med salt, peppar och citron.
Sila av majsen och torka den på hushållspapper. Fräs majs och pumpakärnor i olja tills det poppar. Blanda med persilja och servera till soppan.