Du behöver
- 1 st rödlök
- 2 st stora vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1 tsk kajennpeppar
- 1 msk chiliflakes
- 1 tsk spiskummin
- 1 st hel kanelstång
- 500 g nötfärs
- 300 g rotselleri
- 6 st morötter
- 400 g hela skalade tomater
- 250 g körsbärstomater
- 400 g kikärtor
- 400 g röda kidneybönor
- salt och peppar
Servera med
tunnbröd
Gör så här
1
Skala lök och vitlök, hacka dem fint. Värm upp oljan i en tjockbottnad gryta. Stek löken tills den blivit glansig. Tillsätt kajennpeppar, chiliflakes, spiskummin och kanelstång. Tillsätt färsen och bryn tills den fått fin färg.
2
Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar. Lägg ner i grytan tillsammans med tomaterna. Lägg på locket och låt sjuda i 40 minuter.
3
Skölj kikärtor och bönor och tillsätt dem. Låt sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera rätten i skålar tillsammans med ugnsvärmt tunnbröd.