Frukt- och mandelbollar

Ett lite nyttigare julgodis. Rulla bollarna i vit choklad och kokos eller pistaschnötter. Du kan också behålla dem helt naturella.

25 stycken

Du behöver

  • 3 dl sötmandel
  • 8 dadlar
  • 15 torkade aprikoser
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk smör
  • 1 lime, rivet skal
  • ½ lime, saft
  • 1 msk flytande honung

Garnera med

50 g pistagenötter
150 g vit choklad och kokosflingor

Gör så här

1

Skålla, skala och mixa mandeln. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med mandel, aprikoser, kokos, smör, limeskal, saft och honung.

2

Rulla bollar av smeten och lägg dem i kylen i 30 minuter.

3

Hacka pistagenötterna. Smält chokladen över vattenbad. Ta den av värmen och doppa några av bollarna i chokladen och rulla dem sedan i nötterna eller kokos. Eller låt dem några vara helt naturella. Det går också bra att rulla i hackade nötter och kokosflingor utan choklad.

Scroll to Top