Krämig Korv Stroganoff med dill

Välsmakande korvgryta som vi smaksatt med ett par olika sorters senap och dill!

4 portioner

Du behöver

  • 800 g falukorv
  • 2 msk smör
  • gul lök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk söt senap
  • 1 msk grov senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Garnering

hackad dill

Gör så här

1

Strimla korven. Skala och finhacka löken.

2

Hetta upp smöret och fräs korven på medelvärme i någon minut.

3

Tillsätt lök och fräs vidare i cirka 2 minuter. Tillsätt tomatpuré och pudra över mjölet.

4

Vänd om ordentligt.

5

Häll på mjölk och vispgrädde. Låt allt småkoka i cirka 15 minuter.

6

Smaka av med senapssorterna, salt och peppar.

7

Strö över rikligt med dill och servera med kokt ris.

Scroll to Top