4 portioner
Du behöver
- 800 g falukorv
- 2 msk smör
- gul lök
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk fransk senap
- 1 msk söt senap
- 1 msk grov senap
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Garnering
hackad dill
Gör så här
1
Strimla korven. Skala och finhacka löken.
2
Hetta upp smöret och fräs korven på medelvärme i någon minut.
3
Tillsätt lök och fräs vidare i cirka 2 minuter. Tillsätt tomatpuré och pudra över mjölet.
4
Vänd om ordentligt.
5
Häll på mjölk och vispgrädde. Låt allt småkoka i cirka 15 minuter.
6
Smaka av med senapssorterna, salt och peppar.
7
Strö över rikligt med dill och servera med kokt ris.