Du behöver
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1.5 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk nystötta kardemummakärnor
- 2 st äpplen
- 75 g mörk choklad
Kokostosca
75 g smör
3 dl kokos
0.75 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0.5 dl ljus sirap
Gör så här
Ugn: 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna som mäter cirka 40×25 centimeter.
Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Stick ner äppelklyftorna i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 minuter.
Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt sjuda cirka 10 minuter. Rör då och då.
Bred toscasmeten över kakan. Fortsätt grädda tills kakan är genomgräddad, cirka 15 minuter.
Skär kakan i bitar och ringla över smält choklad vid servering.