Du behöver
- 1.5 l färska kantareller
 - rödlök
 - röd chilifrukt
 - 2 msk smör
 - 6 msk rörsocker
 - 3 msk äppelcidervinäger
 - 2 msk repade timjanblad
 - 1 dl frysta tranbär
 - salt
 
Gör så här
1
Ansa och dela kantarellerna i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka chilifrukten.
2
Fräs svampen på svag värme i en gryta tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och lök. Fortsätt steka på svag värme tills svampen börjar få färg, cirka 10 minuter.
3
Blanda i chili, socker, vinäger, timjan och lingon. Koka under lock, cirka 20 minuter. Smaka av med salt.
4
Häll upp på väl rengjorda små burkar och sätt på lock. Förvara chutneyn i kylen.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






