Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- potatissallad
- 600 g färskpotatis
- 250 g körsbärstomater
- liten rödlök
- 150 g frysta gröna sojabönor
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 30 g vattenkrasse
- bananschalottenlök
- vitlöksklyfta
- 0.5 kruka basilika
- 0.5 kruka oregano
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 1 msk flytande honung
- 0.5 tsk salt
Gör så här
1
Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Grilla eller stek, runt om till fin färg. Fortsätt grilla över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 67°. Eller sänk värmen på platten och stek färdigt köttet. Lägg åt sidan att vila minst 5 minuter innan servering. Koka potatis i saltat vatten, låt svalna. Dela potatisen och vänd varsamt runt med tomater, lök, ½ tsk salt, sojabönor, olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner vattenkrasse vid servering.
2
Finhacka lök, vitlök och örter. Blanda med olja, vinäger, honung och salt. Skär köttet i skivor vid servering och skeda dressingen över. Servera med potatissalladen.