Du behöver

  • 500 g vit fisk
  • 1 tsk salt
  • citrongräs
  • röd chili
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • röd chili
  • 0.5 kruka koriander
  • lime i klyftor

Gör så här

1

Skär fisken i tärningar och vänd runt i salt. Låt stå ca 30 minuter.

2

Finhacka citrongräs och chili. Mixa det hackade med ingefära, fisksås och olja. Vänd runt fisken i marinaden och låt marinera minst 30 minuter.

3

Trä fisken på blötlagda spett och pensla med mer olja. Grilla eller stek till fin färg runt om, 3-4 minuter. Servera med hackad chili, koriander och limeklyftor. Tips! Att grilla fisk kräver lagom glöd, inoljad fisk och tålamodet att låta fisken ligga still tills det blivit en fin yta.