Du behöver
- 125 g smör
- 2.5 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 4 st ägg
Fyllning:
200 g champinjoner
3 msk smör
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
3 msk hackad dill
salt och peppar
200 g skalade räkor
1 dl riven ost
Garnera med:
citronklyftor
dill
räkor
Ugn: 200°/225°
Gör så här
Lägg smör, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper från kastrullens kanter.
Ta kastrullen av värmen och vispa ner äggen ett i taget. Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200°, 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.
Smält smör i en kastrull. Lägg i skivade champinjoner och stek tills vätskan avdunstat. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter.
Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåts-papper.
Strö på ost och gratinera i 225°, 10 minuter. Garnera med citronklyftor, dill och räkor.