Du behöver
- 4 bitar torskrygg á 125 g
- salt och peppar
- 140 g bacon
- 8 st röda steklökar röda
- 200 g champinjoner
- 2 msk smör
- citron färskpressad juice
- dill
Sås
2 dl spad från fisken + vatten
2 dl vispgrädde
1 st fiskbuljongtärning
1.5 msk maizenaredning
salt och peppar
Servera med:
kokta sockerärter
citron
kokt potatis
Ugn: 175°
Gör så här
Krydda fisken med salt och peppar. Skär baconet i bitar och stek nästan knaprigt i en stekpanna. Ta upp ur stekpannan.
Skala lökarna och dela i klyftor. Ansa och dela champinjonerna i kvartar. Stek lök och champinjoner i smör i en stekpanna. Blanda med bacon och lägg i en form. Lägg på torskbitarna och droppa över citronsaft.
Lägg ett bakplåtspapper över fisken och tillaga i ugnen i ca 20 minuter tills fisken är klar.
Häll av spadet och mät upp till såsen. Koka upp spad, grädde och buljongtärning i en kastrull. Red av och smaka av med salt och peppar. Strö dill över fisken och servera med sås, potatis, sockerärter och citron.