4 portioner
Du behöver
- 400 g vit fisk t ex torsk eller sej
- 2 ägg
- 1 dl havregryn
- ½ gul lök
- ¾ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör till stekning
Tomatsås
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 burk körsbärstomater
½ dl vatten
½ dl grädde
2 msk färsk oregano hackad
salt och nymalen svartpeppar
olivolja till stekning
Garnera med:
färsk oregano
Servera med
ris, pasta eller kokt potatis
Gör så här
Vispa äggen lätt och rör ner havregrynen. Låt stå och svälla i 10 minuter.
Skär fisken i mindre bitar och mixa till en färs i matberedare. Grovriv löken och tillsätt den tillsammans med havregrynsblandningen, salt och peppar. Mixa till en smidig smet.
Rulla bullar av smeten och stek i omgångar i smör tills de får fin färg.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olivolja tills det blir mjukt. Tillsätt socker och fortsätt fräsa i ytterligare en minut. Tillsätt vinäger och låt den koka in. Rör ner tomater och vatten och låt puttra utan lock i 20 minuter.
Rör ner grädde och hackad oregano och smaka av med salt och peppar.
Lägg ner fiskbullarna och låt dem bli varma. Garnera med oregano och servera med ris, pasta eller kokt potatis.