4 portioner

Du behöver

  • 400 g vit fisk t ex torsk eller sej
  • 2 ägg
  • 1 dl havregryn
  • ½ gul lök
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör till stekning

Tomatsås

½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 burk körsbärstomater
½ dl vatten
½ dl grädde
2 msk färsk oregano hackad
salt och nymalen svartpeppar
olivolja till stekning

Garnera med:

färsk oregano

Servera med

ris, pasta eller kokt potatis

Gör så här

1

Vispa äggen lätt och rör ner havregrynen. Låt stå och svälla i 10 minuter. 

2

Skär fisken i mindre bitar och mixa till en färs i matberedare. Grovriv löken och tillsätt den tillsammans med havregrynsblandningen, salt och peppar. Mixa till en smidig smet.

3

Rulla bullar av smeten och stek i omgångar i smör tills de får fin färg.

4

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olivolja tills det blir mjukt. Tillsätt socker och fortsätt fräsa i ytterligare en minut. Tillsätt vinäger och låt den koka in. Rör ner tomater och vatten och låt puttra utan lock i 20 minuter.

5

Rör ner grädde och hackad oregano och smaka av med salt och peppar. 

6

Lägg ner fiskbullarna och låt dem bli varma. Garnera med oregano och servera med ris, pasta eller kokt potatis.