Du behöver

  • 1250 g varmrökt lax eller röding

Sås:

0.5 st gurka
salt
0.5 burk kräftstjärtar i lag à 400 g
2 dl grekisk yoghurt
1 st pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad dill
nymald vitpeppar

Servera med:

grönsallad
rädisor
melon
sockerärtor
citron
dill
färskpotatis nykokt

Gör så här

1

Ta eventuellt bort skinnet och lägg upp fisken på ett stort fat. Garnera med sallad, rädisor, melonklyftor, sockerärter, citron och dill.

2

Riv gurkan grovt. Blanda med lite salt i en sil. Låt dra cirka 30 minuter. Pressa ur all vätska.

3

Låt kräftstjärtarna rinna av. Grovhacka dem.

4

Blanda yoghurt, vitlök och dill. Vänd ner gurka och kräftstjärtar. Smaka av med salt och peppar.