Du behöver

  • 800 g varmrökt laxfilé eller cirka 1,5 kg hel varmrökt lax

Röra:

250 g grön sparris
2 msk majonnäs
2 dl crème fraîche
1 msk riven pepparrot
3 msk hackad rödlök
3 msk hackad dill
0.5 krm cayennepeppar
50 g röd stenbitsrom
salt

Servera med:

grönsallad
melonklyftor
citron
kokt färskpotatis

Gör så här

1

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka dem mjuka, i lättsaltat vatten. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar. Låt rinna av. Skär i mindre bitar.

2

Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar. Vänd ner rom och sparris. Smaka av med salt.

3

Lägg upp fisken på fat med sallad, melonklyftor och citron. Servera med skagenröra och potatis.