Du behöver

  • 2 burk burk hela matjesfiléer à 200 g
  • 8 st potatisar medelstora
  • 6 st små rödbetor
  • 50 g blandad sallad cirka
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad gräslök

Dressing:

3 dl gräddfil
2 tsk skånsk grovkornig senap
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
1 dl rädisor fintärnade
salt

Gör så här

1

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka dem mjuka, i lättsaltat vatten. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar. Låt rinna av. Skär i mindre bitar.

2

Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar. Vänd ner rom och sparris. Smaka av med salt.

3

Lägg upp fisken på fat med sallad, melonklyftor och citron. Servera med skagenröra och potatis.

4

Matjes med rödbetor och brynt smör

5

Sill och färskpotatis – smaker och dofter som man alltid längtar till! Det här är en bra lunchrätt när sommargästerna väller in på landet. Knäckebröd, lagrad ost och ett glas öl är gott till.