Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g ljus choklad

Garnera med:

grädde
jordgubbar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt smöret och blanda om till en smet.

2

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Strö över hackad choklad och grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna, och gärna stå i kyl över natten för att stelna. Servera med grädde och jordgubbar.


Kommentar:
En kladdkaka kan vi inte vara utan när vi fikar. Milt och lent smakar den här.