Du behöver
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl rabarber
- 2 tsk potatismjöl
- 1 msk strösocker
- 75 g vit choklad
Garnera med:
jordgubbar
Servera med:
vaniljsås eller grädde
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten och rör i det smälta smöret.
2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Skölj och skiva rabarbern. Blanda den med potatismjöl och socker. Strö den över smeten.
3
Grädda i 25 minuter. Hacka chokladen grovt och strö över kakan. Grädda i ca 10 minuter tills kakan är klar. Garnera med jordgubbar. Servera med vaniljsås eller grädde.
Kanske blir det här årets första rabarberkaka. Jordgubbar och rabarber är smaker som tycker om att samsas. En klick grädde på det blir perfekt!