4 portioner
Du behöver
- 4 bitar laxfilé
- 1 fänkål
- 200 g champinjoner
- 1 purjolök
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 200 g körsbärstomater, gärna olika färger
- 3 dl grädde
- 3 msk riven pepparrot
- ½ dl hackad dill
- 1 äggula
- 300 g räkor med skal
Garnera med:
dill
Servera med:
kokt potatis
citron
Ugn: 200°
Gör så här
1
Ansa fänkålen och strimla den fint. Rensa champinjonerna och skiva dem. Ansa purjolöken och skiva den. Fräs allt i smör i stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg i en form.
2
Dela tomaterna och lägg i formen. Salta och peppra laxen och lägg ovanpå.
3
Vispa samman grädde, pepparrot, dill och äggula. Skala räkorna och lägg över fisken. Häll på såsen och gratinera i ca 20 minuter. Garnera med dill och servera med kokt potatis och citron.