Du behöver

  • 800 g högrev
  • 2 msk smör
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano torkad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond

Guacamole:

3 st avokado
1 st vitlöksklyfta
röd chilipeppar
1 st lime
salt
koriander

Servera med:

tortillabröd

Gör så här

1

Putsa köttet och skär i grytbitar. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Lägg över i en gryta.

2

Skala och hacka löken grovt. Skala och skiva vitlöken. Hacka hela chilin med kärnor. Lägg ner lök, vitlök och chili i grytan tillsammans med tomatpuré, oregano, paprikapulver och spiskummin. Späd med vatten och fond och koka upp.

3

Småkoka grytan på svag värme under lock i ca 3 timmar tills köttet är mört. Smaka av grytan. 

4

Guacamole: Dela avokadorna och ta bort kärnan. Lägg köttet i en mortel och mosa det grovt. Riv vitlöksklyftan, finhacka chilin och blanda i. Smaka av med limesaft och salt. Strö över koriander. Servera till chiligrytan tillsammans med tortillabröd och guacamole.