6 portioner

1 kg högrev
2 msk smör
salt och peppar
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
3 msk kalvfond
3 dl rött vin
2 lagerblad
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
250 g steklök
200 g champinjoner
2 msk smör
140 g tärnat bacon
2 morötter
2 msk maizena
majsstärkelse

Servera med:

potatispuré
haricots verts

Gör så här

  1. Putsa köttet och dela i grytbitar. Bryn bitarna runt om i smör i stekpanna. Lägg över köttet i en gryta och krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré, vatten, fond, vin, timjan och lagerblad. 
  2. Skala och hacka gul lök och vitlök och lägg ner i grytan. Småkoka under lock i 1 1/2 timme.
  3. Skala steklöken och bryn den tillsammans med champinjonerna i smör i stekpanna. Lägg ner i grytan. Stek baconet och lägg ner i grytan. Skala och dela morötterna i bitar och lägg ner i grytan. 
  4. Koka i ca 30 minuter tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av grytan med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Servera med potatispuré och haricots verts.

Tips:

Koka upp steklöken med skal och spola sedan i kallt vatten så är den lättare att skala.