Du behöver
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk 3%
- 0.5 dl kakao
- 0.75 dl strösocker
- 4 st äggulor
Garnera med:
kakao
mörk choklad
Ugn: 150°
Gör så här
Blanda grädde, mjölk, kakao och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Vispa upp äggulorna i en bunke. Häll över gräddmjölken under kraftig vispning.
Fördela smeten i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll så mycket kokhett vatten i formen att det når upp till halva formarnas höjd.
Grädda i vattenbadet i nedre delen av ugnen, 50–60 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten, den stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen några timmar. Pudra över kakao och strö på strimlad mörk choklad vid servering.