4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 120 g
  • salt och peppar

Fyllning:

75 g kallrökt lax
3 msk crème fraîche
2 msk majonnäs
1 tsk senap
1 dl smakrik ost riven
2 msk hackad dill

Garnera med:

20 räkor
dill
citronskivor

Servera med:

potatismos med dill
kokta sockerärter

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär ett långsgående snitt i varje laxbit. Salta och peppra.

2

Fyllning: Finhacka den kallrökta.laxen. Blanda lax, crème fraiche, majonnäs, senap, ost och dill, och fördela i laxbitarna. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 12 minuter.

3

Garnera med räkor, dill och citronskivor. Servera med potatismos smaksatt med dill och kokta sockerärter.


Kommentar:
Tips! Variera potatismoset och smaksätt det med riven pepparrot och hackad persilja.