Du behöver

  • 75 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 msk bakpulver

Fyllning:

200 g smör
500 g färskost
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st apelsin

Garnera med:

pepparkakor

Ugn: 175º

Gör så här

1

Smörj tre formar med löstagbar kant, 20 cm i diameter, eller grädda en botten i taget i samma form.

2

Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kakao och bakpulver, och sikta ner i smeten. Tillsätt smörblandningen och rör om till en slät smet.

3

Fördela smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter. Låt kakan svalna några minuter i formen innan den stjälps upp.

4

Fyllning: Vispa samman rumsvarmt smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och apelsinskal till en fluffig smet.

5

Lägg samman bottnarna med kräm mellan och ovanpå och runt om. Garnera med pepparkakor.


Kommentar:
Tips! Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen så går det lätt att lossa kakan. Du kan också garnera tårtan med apelsinklyftor, apelsinskivor och hyvlad mörk choklad.