Du behöver
-
20 stycken:
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 4 ½ dl vetemjöl Fyllning:
- 75 g färskost
- 1 ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst. Blanda i vaniljsocker, pepparkakskrydda, kanel, bakpulver och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Rulla ut till en längd och skär i 20 bitar.
2
Lägg bitarna i miniformar placerade i ett muffinsbleck. Tryck en fördjupning i varje.
3
Fyllning: Rör färskosten smidig. Blanda i florsocker och vaniljsocker. Spritsa fyllningen i fördjupningen. Fyll inte för mycket för fyllningen höjer sig under gräddningen.
4
Grädda i ca 15 minuter.