Prästostcookies

Du behöver 50 g valnötter 100 g smör 2,5 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 1 krm salt 0,5 tsk bakpulver 1 st ägg 1 dl...

Du behöver

  • 50 g valnötter
  • 100 g smör
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 1 dl aprikoser torkade, fintärnade
  • 2 dl lagrad prästost finriven

Ugn: 200°

Gör så här

1

Grovhacka nötterna. Mixa ihop kallt tärnat smör, havre, mjöl, salt och bakpulver i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Vicka ut degen och knåda in nötter, aprikoser och ost.

2

Dela degen i två bitar och forma bitarna till rullar som är ca 4 cm i diameter och ca 15 cm långa. Slå in i rullarna i plastfolie och låt dem vila i kylen i minst 1 1/2 timme.

3

Skär rullarna i skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 10–12 minuter.


Kommentar:
Söta cookies är vi många som gillar, fast till glöggen passar istället en variant med ost, torkad frukt och nötter väldigt bra. Degen kan göras i god tid, sen kan man skiva upp och grädda kakorna när som helst under dagen.

Scroll to Top