Du behöver
Botten:
300 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
100 g vit choklad
200 g färskost
2.5 dl kesella
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
0.5 dl vispgrädde
Swirl:
75 g mörk choklad 50%
Garnera med:
jordgubbar
Ugn: 175°
Gör så här
Botten: Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda det med kexen. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
Fyllning: Smält den vita chokladen över vattenbad. Rör ofta så den inte bränns vid och stelnar. Vispa samman färskost, kesella, socker och vaniljsocker. Rör i den smälta chokladen, ägg och grädde.
Swirl: Smält den mörka chokladen över vattenbad. Ta 1 1/2 dl av fyllningen och rör ner den skedvis i den smälta, mörka chokladen tills det är fint blandat. Häll den ljusa smeten i formen och ringla försiktigt i den mörka smeten ovanpå.
Grädda tills kakan stannat, ca 1 timme. Låt svalna. Låt kakan stelna i kylskåpet över natten. Garnera med jordgubbar.