Du behöver
- 4 st päron 4-8 mogna
 
Lag:
                                                              5 dl strösocker
                                                              1 l vatten
                                                              1 bitar färsk ingefära
                                                              1 st citrongräs
                                                              1 msk pressad citronsaft 
Servera med:
2 dl Vispad grädde
Garnera med:
                                                              0.5 dl kokosflingor
                                                                citronmeliss
                                    
Gör så här
Koka lagen först. Mät upp socker och vatten i en gryta. Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Låt lagen koka 5 minuter.
Skala päronen och skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem. Lägg dem i lagen och låt dem sjuda sakta på låg värme, ca 15 minuter, eller tills de är mjuka. Sätt grytan i kallt vattenbad så att päronen kallnar.
Lägg över i glasburk med lock eller servera direkt med vispad grädde, rostade kokosflingor och garnera med citronmeliss.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Tips! Rosta kokosflingor i en torr het stekpanna under omrörning. Låt dem svalna på tallrik.