Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl rucolasallad

Hasselnötspesto:

1 kruka basilika
1 kruka oregano
1 dl hasselnötskärnor
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar

Garnera med:

0.5 kruka basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och skär den skivor som är ½ cm tjocka. Lägg skivorna i en ugnsform. Ringla över olja och salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

2

Hasselnötspesto: Plocka av basilikabladen och oreganobladen från stjälkarna. Lägg hasselnötskärnor, basilika, oregano, vitlök och olja i en bunke. Mixa till en slät pesto med hjälp av en stavmixer. Riv parmesanen fint och rör ner i peston. Smaka av med salt och peppar.

3

Tag ut potatisen och blanda ner peston samt rucolan.

4

Vid servering: Strö basilikabladen över potatisen.


Kommentar:
Tips! Du kan byta ut hasselnötterna mot pistaschmandel eller mandel.