Du behöver
- 1 kg fast potatis
- 3 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 3 dl rucolasallad
Hasselnötspesto:
1 kruka basilika
1 kruka oregano
1 dl hasselnötskärnor
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
Garnera med:
0.5 kruka basilika
Ugn: 225°
Gör så här
Tvätta potatisen och skär den skivor som är ½ cm tjocka. Lägg skivorna i en ugnsform. Ringla över olja och salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Hasselnötspesto: Plocka av basilikabladen och oreganobladen från stjälkarna. Lägg hasselnötskärnor, basilika, oregano, vitlök och olja i en bunke. Mixa till en slät pesto med hjälp av en stavmixer. Riv parmesanen fint och rör ner i peston. Smaka av med salt och peppar.
Tag ut potatisen och blanda ner peston samt rucolan.
Vid servering: Strö basilikabladen över potatisen.
Tips! Du kan byta ut hasselnötterna mot pistaschmandel eller mandel.