42 bitar

Du behöver

  • 75 g Nutella
  • 400 g smör
  • 8 ägg
  • 9 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Topping:

2 dl vispgrädde
½ dl kakao
2 msk florsocker

Garnera med:

Nutella

Ugn: 175°

Gör så här

1

Klicka ut teskedstora klickar Nutella på en bricka med bakplåtspapper. Låt stå i frysen, 30 minuter.

2

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda salt, kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Rör i smöret.

3

Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Tryck ner Nutellaklickarna i smeten med jämna mellanrum.

4

Grädda strax under mitten i ugnen, 40 minuter. Låt kakan kallna och skär i rutor.

5

Topping: Blanda grädde, kakao och florsocker och vispa tills det är fast. Spritsa eller klicka på kakorna. Garnera med Nutella.