Du behöver
- 500 g färsk tortellini eller ravioli
- dill
Sås:
1 burk burk hela tomater 400 g
2 dl lätt crème fraiche
0.5 tsk dillfrö
1 msk skaldjursfond
0.5 krm cayennepeppar
1 burk kräftstjärtar i lag ca 400 g (ca 200 g avrunnen vikt)
1 dl hackad dill
Gör så här
Låt tomaterna rinna av genom en sil. Rör om så att vätskan försvinner. Häll över tomaterna i en kastrull. Klipp dem i mindre bitar. Blanda i crème fraiche, dillfrö, fond och peppar.
Koka ihop såsen utan lock, 5–8 minuter.
Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda i kräftstjärtar och den färska dillen. Värm, men låt inte såsen koka mer.
Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Låt rinna av. Vänd ner pastan i såsen. Strö över lite extra dill.