Du behöver
- 100 g champinjoner
- 0.5 st purjolök
- 4 st ägg
- 2 msk vatten
- 2 krm salt
- 0.5 krm svartpeppar
- 2 msk matfett
Servera med:
0.5 st röd paprika
1 näve rucolasallad
Gör så här
1
Ansa och skiva svampen. Ansa, snitta, skölj och strimla purjolöken. Knäck ner äggen i en skål. Tillsätt vatten, salt och peppar och vispa sönder äggulorna lätt med en gaffel.
2
Hetta upp en stekpanna med hälften av matfettet och fräs svamp och purjolök tills det blir mjukt och vätskan kokat in.
3
Tillsätt resten av matfettet och sänk värmen. Häll i äggsmeten och lyft smeten med gaffeln här och där så att äggsmeten rinner ner och stelnar. Servera omeletten med skivad röd paprika och en näve rucolasallad ovanpå.