Kycklinglasagne

Du behöver 600 g kycklingfiléer 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 250 g champinjoner 1 msk smör 1 st röd paprika 150 g bladspenat...

Du behöver

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 st röd paprika
  • 150 g bladspenat
  • 2 dl smaksatt crème fraiche t ex Kantarell & cognac eller någon annan med svampsmak
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 msk kycklingfond
  • salt
  • 300 g färska lasagneplattor

Ostsås:

4 dl matlagningsgrädde
2 dl riven parmesanost

Ugn: 225°

Gör så här

1

Strimla kycklingen. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen. Stek kycklingen i en stekpanna med smör tills kycklingen börjar få färg. Lägg i lök, vitlök och svamp, och stek i 5 minuter.

2

Kärna ur och hacka paprikan. Blanda ner i stekpannan tillsammans med sköljd spenat, crème fraiche, sambal oelek och fond. Koka upp och smaka av med salt.

3

Ostsås: Blanda grädde och riven ost.

4

Varva lasagneplattor, kycklingsås och ostsås i en smord ugnsform. Avsluta med ostsås. Grädda tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg, ca 30 minuter.

Scroll to Top