Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl basilikablad
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 dl riven parmesanost

Garnera med:

basilika

Servera med:

sallad
surdegsbröd

Ugn: 225°

Gör så här

1

Dela filéerna på längden och krydda dem med salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör.

2

Skala och hacka lök och vitlök och låt det fräsa med kycklingen ett par minuter.

3

Späd med grädde, vatten och fond, och koka upp. Blanda i senap och koka upp.

4

Lägg över kycklingen i en ugnsform och häll på såsen. Strö över strimlad basilika, klyftade tomater och parmesanost. Gratinera tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Garnera med basilika och servera med bröd och sallad.