Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl basilikablad
- 10 st körsbärstomater
- 1 dl riven parmesanost
Garnera med:
basilika
Servera med:
sallad
surdegsbröd
Ugn: 225°
Gör så här
1
Dela filéerna på längden och krydda dem med salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör.
2
Skala och hacka lök och vitlök och låt det fräsa med kycklingen ett par minuter.
3
Späd med grädde, vatten och fond, och koka upp. Blanda i senap och koka upp.
4
Lägg över kycklingen i en ugnsform och häll på såsen. Strö över strimlad basilika, klyftade tomater och parmesanost. Gratinera tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Garnera med basilika och servera med bröd och sallad.