Du behöver

  • 400 g skivad kallrökt lax
  • 500 g grön sparris
  • citron
  • dill

Ägghummus:

burk kikärter, 400 g
1 dl lätt crème fraiche
1 tsk grov skånsk senap
2 msk pressad citron
3 st hårdkokta ägg
0,5 dl rödlök hackad
3 msk hackad dill
1 krm tabasco
salt

Gör så här

1

Hummus: Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa kikärter, crème fraiche, senap och citron. 

2

Skala och mosa äggen med en gaffel. Vänd ner ägg, lök och dill i röran. Smaka av med tabasco och salt.

3

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg upp på tallrikar.

4

Servera med lax och hummus. Garnera med citron och dill.


Kommentar:
Här serverar jag den nykokta sparrisen tillsammans med en annorlunda hummus och kallrökt lax. Men också varmrökt lax, böckling eller pepparmakrill är gott till.