Du behöver

  • 300 g Quornfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 msk ingefära färsk hackad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 g saffran
  • 1 st kanelstång
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st tomater 400 g
  • 3 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 dl mandel
  • 1 st burk kikärter 400 g
  • 150 g katrinplommon mjuka
  • flingsalt
  • färsk koriander

Servera med:

bulgur couscous eller ris

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök. Fräs löken i en gryta med olja utan att det tar färg. Blanda i vitlök och färs och stek färsen smulig. Låt kryddorna fräsa med mot slutet.

2
Tillsätt krossade tomater, vatten och fond och koka såsen under lock, 15–20 minuter.

3
Skålla, skala och rosta mandeln under tiden.

4
Skölj kikärterna. Blanda i kikärter och katrinplommon och fortsätt koka, ca 10 minuter. Smaka av med salt. Strö över mandel och koriander. Servera med bulgur, couscous eller ris.


Kommentar:
En apelsinsallad är god till den marockanska grytan. Skivade apelsiner läggs på ett fat och toppas med skivad rödlök och svarta oliver. Ringla över en dressing av pressad apelsin, olivolja, spiskummin och salt. Strö på rostade sesamfrön och myntablad.