Du behöver
- 2 st salladslökar
- citrongräs ev 1 stjälk
- 250 g köttfärs
- 1 msk rapsolja
- 2 msk fisksås
- 1 msk soja
- 1 msk ingefära riven färsk
- 0.5 st lime pressad saft
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk hackad chili eller sambal oelek
- 100 g edamebönor
- 0.5 st romansallad eller 1 hjärtsallad
Garnera med:
lime
koriander
jordnötter ev 25 g
Servera med:
nudlar
Gör så här
1
Strimla salladslöken. Hacka den nedersta 1/3 av citrongräset mycket fint. Fräs salladslök, citrongräs och färs under omrörning i en stekpanna med olja, 10 minuter.
2
Tillsätt fisksås, soja, ingefära, limesaft, socker och chili, och koka ihop ett par minuter.
3
Koka bönorna i saltat vatten, 5 minuter. Låt rinna av. Strimla salladen. Lägg upp salladen på ett fat och strö över bönorna. Lägg på köttet. Garnera med limeklyftor och koriander. Strö eventuellt över jordnötter. Servera med kokta nudlar.