Du behöver
- 150 g grönkål
- 1 st gul lök
- 1 msk olivolja
- 1 st stora vita bönor 410 g
- 2 dl mozzarella riven
- 2 dl ost riven smakrik
- salt peppar
- 6 st tortillabröd
- olja till stekning
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
0.5 dl BBQ-sås
Gör så här
1
Skär bort den grova stjälken på grönkålen och strimla kålen grovt. Förväll kålen i saltat vatten ett par minuter. Spola den kall och låt den rinna av väl.
2
Skala och hacka löken och fräs i en stekpanna med olja. Skölj bönorna och tillsätt till löken och fräs någon minut. Mosa bönorna med en gaffel eller potatisstöt.
3
Lägg ut tortillabröden och bred bönröra på hälften av dem. Strö på hälften av osten. Fördela kålen på de ofyllda tortillabröden. Strö över resten av osten, salta och peppra, lägg ihop bröden och tryck till.
4
Stek bröden i stekpanna med lite olja. Skär i snibbar.
5
Sås: Rör ihop yoghurt och barbecuesås och servera till.