Du behöver

  • 1 st spetskål
  • 3 st färska lökar
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl smakrik ost riven
  • salt peppar

Servera med:

korv eller isterband

Ugn: 175°

Gör så här

1
Dela spetskålen i grova bitar. Skölj och klyfta löken. Lägg kål och lök i en smord ugnsform.

2
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka under omrörning ett par minuter. Smaksätt såsen med riven vitlök, apelsinskal, timjan och ost. Smaka av med salt och peppar.

3
Häll såsen i formen, och gratinera i ugnen, 30 minuter. Gott att servera med kryddig korv eller isterband.