Du behöver
- 1 st spetskål
 - 3 st färska lökar
 - 2 msk smör
 - 3 msk vetemjöl
 - 5 dl mjölk
 - 1 st vitlöksklyfta
 - 1 st apelsin rivet skal
 - 1 tsk timjan
 - 1 dl smakrik ost riven
 - salt peppar
 
Servera med:
korv eller isterband
Ugn: 175°
Gör så här
1
                Dela spetskålen i grova bitar. Skölj och klyfta löken. Lägg kål och lök i en smord ugnsform.
            
2
                Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka under omrörning ett par minuter. Smaksätt såsen med riven vitlök, apelsinskal, timjan och ost. Smaka av med salt och peppar.
            
3
                Häll såsen i formen, och gratinera i ugnen, 30 minuter. Gott att servera med kryddig korv eller isterband.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






