Du behöver

  • 12 skiva formbröd gärna lite grövre

Fyllning:

200 g lax varmrökt
2 st hårdkokta ägg
2 dl crème fraîche
1 msk pressad citronsaft
salt peppar

Garnera med:

1 dl majonnäs
1.5 dl crème fraîche
1.5 dl dill hackad och persilja
200 g färskrökt lax
sill
citron
2 msk stenbitsrom storkornig
8 st räkor skalade

Gör så här

1
Tryck ut rundlar, så stora som möjligt, ur brödskivorna.

2
Fyllning: Mosa laxen. Skala och hacka äggen. Blanda lax, ägg och crème fraiche och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

3
Fördela hälften av fyllningen på 4 brödskivor. Lägg på brödskivor och fördela resten av fyllningen på dem. Lägg på de sista brödskivorna och tryck till.

4
Garnering: Blanda majonnäs och crème fraiche och bred runt om och ovanpå bakelserna. Garnera kanterna med hackad dill och persilja. Lägg laxskivor ovanpå och garnera med dill, citronskivor, rom och räkor.