Du behöver

  • 100 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 st äggula
  • 1 st salladslök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad koriander
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 krm salt
  • jordnötsolja till stekning

Myntavinägrett:

1 msk rödvinsvinäger
1 msk pressad limesaft
2 msk fisksås
1 msk rörsocker
1 st vitlöksklyfta
0.5 st chilifrukt
1 msk mynta hackad färsk

Servera med:

isbergssallad
salladslök
rostade sesamfrön
koriander
mynta

Gör så här

1
Blanda nötfärs, fläskfärs, äggula, finhackad salladslök, pressad vitlök, koriander, sesamfrö, sambal oelek och salt. Forma färsen till 16 små bol-lar och stek dem i en stekpanna med olja eller smör.

2
Myntavinägrett: Blanda rödvinsvinäger, limesaft, fisksås, rörsocker, finhackad vitlök, finhackad chili, mynta och låt det dra en liten stund.

3
Lägg upp sköljda salladsblad på ett stort fat och lägg en eller flera köttbullar på varje blad. Garnera med strimlad salladslök, sesamfrön och örter. Häll upp vinägretten i små skålar och servera till.