Du behöver

  • 300 g rödkål
  • 150 g grönkål
  • 250 g brysselkål
  • 1 st apelsin
  • granatäppelkärnor från 1/2 granatäpple
  • 25 g sötmandel skalad

Dressing:

2 msk rapsolja
0.5 st citron pressad saft
1 tsk honung
1 tsk senap
salt peppar

Gör så här

1
Hyvla rödkålen med osthyvel. Rensa grönkålen från grova bitar och skär i mindre bitar.

2
Ansa brysselkålen och dela i halvor eller kvartar och koka i saltat vatten ett par minuter. Spola i kallt vatten. Blanda all kål i en skål.

3
Skala och skär apelsinen i bitar och blanda med kålen. Strö över granatäppelkärnor och delad mandel.

4
Dressing: Vispa samman olja, citronsaft, honung, senap, salt och peppar och ringla över salladen.