Du behöver
- 300 g rödkål
- 150 g grönkål
- 250 g brysselkål
- 1 st apelsin
- granatäppelkärnor från 1/2 granatäpple
- 25 g sötmandel skalad
Dressing:
2 msk rapsolja
0.5 st citron pressad saft
1 tsk honung
1 tsk senap
salt peppar
Gör så här
1
Hyvla rödkålen med osthyvel. Rensa grönkålen från grova bitar och skär i mindre bitar.
2
Ansa brysselkålen och dela i halvor eller kvartar och koka i saltat vatten ett par minuter. Spola i kallt vatten. Blanda all kål i en skål.
3
Skala och skär apelsinen i bitar och blanda med kålen. Strö över granatäppelkärnor och delad mandel.
4
Dressing: Vispa samman olja, citronsaft, honung, senap, salt och peppar och ringla över salladen.