Du behöver
- 600 g laxfilé med skinn
- 3 msk olivolja
- 1 msk rosépeppar
- salt
Hollandaisesås:
150 g smör
3 st äggulor
1 tsk pressad citronsaft
2 msk vatten
salt cayennepeppar
Servera med:
kokt potatis
ärter
citron
Ugn: 250°
Gör så här
1
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla laxen med olja och krydda med krossad rosépeppar och salt. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, 12–15 minuter.
2
Hollandaisesås: Smält smöret. Vispa samman äggulor, citronsaft och vatten i en skål. Ställ skålen över vattenbad och värm under vispning tills det tjocknar. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och cayennepeppar.
3
Servera laxen med kokt potatis, ärter, citron.