Du behöver

  • 1 kg zucchini
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 5 dl grönsaksbuljong eller hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl basilika riven
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 2 dl pecorino- eller parmesanost

Gör så här

1
Skär zucchinin i fyra delar på längden och sedan i 2 centimeter stora bitar. Skala och hacka

2
vitlöken.

3
Fräs zucchini och vitlök sakta i olivoljan cirka 25 minuter, rör om då och då. Zucchinin ska bli brun och mycket mjuk. Krydda med salt och peppar.

4
Tillsätt buljongen och sjud ytterligare några minuter. Ta soppan från värmen.

5
Mixa 3/4 av zucchinin till en puré.

6
Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt grädde och cirka 3 dl varmt vatten. Koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.

7
Vänd ner basilika, persilja och ost. Nu ska soppan inte koka mer.