Du behöver

  • 750 g potatis
  • 2 st persiljerötter
  • 2 st purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 50 g bacon
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk hackad persilja

Servera med:

fullkornsbröd

Gör så här

1
Skala och tärna potatis och persiljerötter. Ansa, skölj och skiva purjolöken, det gröna ska också användas.

2
Fräs potatis, persiljerot och purjolök i en kastrull med smör. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock, 30 minuter.

3
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde under mixningen. Värm soppan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

4
Dela baconskivorna i halvor och stek det knaprigt i en stekpanna med olja. Låt rinna av på hushållspapper. Smula baconskivorna och blanda med hackad persilja. Strö över soppan vid servering.