Du behöver
- 750 g potatis
- 2 st persiljerötter
- 2 st purjolök
- 1 msk smör eller margarin
- 1 l vatten
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk pressad citronsaft
- salt och peppar
- 50 g bacon
- 1 msk olivolja
- 2 msk hackad persilja
Servera med:
fullkornsbröd
Gör så här
1
Skala och tärna potatis och persiljerötter. Ansa, skölj och skiva purjolöken, det gröna ska också användas.
2
Fräs potatis, persiljerot och purjolök i en kastrull med smör. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock, 30 minuter.
3
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde under mixningen. Värm soppan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
4
Dela baconskivorna i halvor och stek det knaprigt i en stekpanna med olja. Låt rinna av på hushållspapper. Smula baconskivorna och blanda med hackad persilja. Strö över soppan vid servering.