Du behöver

  • 1 st sats pizzadeg

Fyllning:

2 st tomater
500 g nötfärs eller blandfärs
4 st äggulor
4 msk ströbröd
0.5 tsk muskotnöt nyriven
2 dl bladpersilja hackad
1.5 tsk salt
2 st mozzarellaostar
4 msk olivolja
svartpeppar nymald
färsk basilika

Ugn: 275°

4 pizzor

Gör så här

1
Gör pizzadegen enligt receptet. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.

2
Fyllning: Låt tomaterna rinna av genom en sil eller durkslag och krossa dem med handen. Blanda köttfärs, äggulor, ströbröd, muskotnöt, persilja och salt. Skiva mozzarellan.

3
Fördela tomater, köttfärs och mozzarella på pizzorna. Droppa över olivolja och dra några varv med pepparkvarnen. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Strö över basilikablad.