Du behöver

Botten:

200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning:

200 g kallrökt lax
1 st rödlök liten
4 st gelatinblad
250 g kesella
3 dl gräddfil
0.5 dl hackad dill
2 msk pepparrot
flingsalt

Garnera med

skivad kallrökt lax
citron och lime
dill och gräslök

8 bitar

Gör så här

1
Botten: Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna.

2
Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant. Låt vila minst 1 timme i kylen.

3
Fyllning: Finhacka lax och lök. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. Blanda ihop kesella och gräddfil. Värm lite av gräddfils-blandningen försiktigt i en liten kastrull, det får inte koka. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen.

4
Blanda ihop gräddfilsblandning, gelatinsmet, lax, lök, dill och pepparrot. Smaka av med salt.

5
Bred ut fyllningen över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Garnera med laxrosor, citron- och limeklyftor, dill och gräslök vid servering.