Rödvinbärschutney

Du behöver 2 st äpplen 1 st röd lök 1 st vitlöksklyfta 2 st små tomater 0.5 st chilifrukt röd spansk 250 g vinbär röda...

Du behöver

  • 2 st äpplen
  • 1 st röd lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st små tomater
  • 0.5 st chilifrukt röd spansk
  • 250 g vinbär röda
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl rörsocker
  • 2 tsk senapsfrö
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

2 burkar

Gör så här

1
Skala, dela och kärna ur äpplena. Dela dem i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och skiva vitlöken. Dela toma-terna. Dela och kärna ur chilin och skär den i skivor.

2
Lägg sköljda vinbär, äpplen, lök, vitlök, tomater, chili, vinäger, socker, senapsfrö, salt och peppar i en gryta och koka sakta, ca 30 minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

3
Häll upp i rena och varma glasburkar. Förslut med lock och låt svalna. Förvara i kylen.

Scroll to Top