Du behöver
- 2 st äpplen
- 1 st röd lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st små tomater
- 0.5 st chilifrukt röd spansk
- 250 g vinbär röda
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 dl rörsocker
- 2 tsk senapsfrö
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
2 burkar
Gör så här
1
Skala, dela och kärna ur äpplena. Dela dem i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och skiva vitlöken. Dela toma-terna. Dela och kärna ur chilin och skär den i skivor.
2
Lägg sköljda vinbär, äpplen, lök, vitlök, tomater, chili, vinäger, socker, senapsfrö, salt och peppar i en gryta och koka sakta, ca 30 minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
3
Häll upp i rena och varma glasburkar. Förslut med lock och låt svalna. Förvara i kylen.