Du behöver

  • 6 skiva kassler tunna
  • 1 st schalottenlök
  • 200 g bladspenat lösfryst
  • 1 msk matfett
  • salt och peppar

Sås:

2 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 dl ost riven lagrad
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt pressad
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Sås: Vispa samman grädde och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda 3 minuter. Tillsätt osten och smaksätt med salt och peppar.

2
Skala och hacka schalottenlöken. Fräs löken tillsammans med spenaten i en kastrull med matfett, tills spenaten är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Lägg spenaten i botten på en smord ugnsfast form.

3
Dela och lägg kasslerskivorna lite omlott på spenatbädden. Häll över ostsåsen och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med pressad potatis och sallad.