Du behöver
- 6 skiva kassler tunna
- 1 st schalottenlök
- 200 g bladspenat lösfryst
- 1 msk matfett
- salt och peppar
Sås:
2 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 dl ost riven lagrad
salt och peppar
Servera med:
potatis kokt pressad
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Sås: Vispa samman grädde och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda 3 minuter. Tillsätt osten och smaksätt med salt och peppar.
2
Skala och hacka schalottenlöken. Fräs löken tillsammans med spenaten i en kastrull med matfett, tills spenaten är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Lägg spenaten i botten på en smord ugnsfast form.
3
Dela och lägg kasslerskivorna lite omlott på spenatbädden. Häll över ostsåsen och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med pressad potatis och sallad.