Du behöver

  • 100 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 1 msk matfett
  • 1 dl passerade tomater
  • salt och peppar
  • 2 krm timjan
  • 2 dl riven ost
  • 300 g falukorv

Haricots verts:

150 g haricots verts
1 st schalottenlök
1 msk rapsolja
2 tsk balsamicovinäger
salt och peppar
2 msk pinjenötter rostade

Servera med:

potatis kokt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ansa och hacka champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med matfett på medelvärme, tills de är mjuka och fått färg, ca 5 minuter. Tillsätt passerade tomater och smaksätt med salt, peppar och timjan. Låt svalna. Blanda sedan ner osten.

2
Ta bort korvskinnet. Dela korven på längden och lägg den i en smord ugnsfast form. Bred champinjonblandningen på snittytan och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

3
Koka haricots verts i en kastrull med kokande vatten, ca 4 minuter. Häll av vattnet. Skala och finhacka schalottenlöken och blanda med olja och balsamicovinäger, salt och peppar. Låt dressingen stå 10 minuter. Tillsätt haricots verts strax innan serveringen och strö över pinjenötterna. Servera med kokt potatis.