Bröllopstårta i långpanna

En ljuvlig bröllopstårta som enkelt bakas i långpanna. Två olika bottnar och två moussefyllningar gör tårtan härligt lyxig. Dekorera enkelt med marsipanhjärtan.

30 bitar

Du behöver

Botten 1:

6 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Botten 2:

3 ägg
1 ½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao

Passionsfruktsmousse:

4 gelatinblad
8 passionsfrukter
4 ägg, delade i gulor och vitor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde

Hallonmousse:

4 gelatinblad
250 g frysta hallon, tinade
4 ägg
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde

Garnera med:

3 gelatinblad
10 dl vispgrädde
700 g vit marsipan
100 g röd marsipan
florsocker
silverkulor till tårtdekoration

Ugn: 200° och 225°

Gör så här

1
Botten 1: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk. Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten på 200° i 15 minuter. Vänd upp på sockrat papper och lossa bakplåtspappret. Låt kallna. Dela i två bottnar. Höj ugnsvärmen till 225°.
2
Botten 2: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver, och kakao, och sikta ner i smeten. Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda på 225° i 7 minuter. Vänd upp på sockrat papper och lossa bakplåtspappret. Låt kallna.
3
Passionsfruktsmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet och passera genom en sil. Kasta kärnorna. Vispa äggulor och socker. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsammans med lite av passionsfrukten i en kastrull. Rör ner resten av passionsfrukten i kastrullen. Rör ner passionsfrukten i äggulevispet. Blanda i grädden och vänd sist i äggvitorna. Bred moussen över en ljus botten och lägg på chokladbottnen.
4
Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Passera hallonen genom en sil. Kasta kärnorna. Gör som med passionsfruktmoussen. Bred hallonmoussen över chokladbottnen och lägg på den andra ljusa bottnen.
5
Garnering: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält dem i en kastrull på svag värme. Vispa grädden och rör i gelatinet. Bred grädden ovanpå och runt om tårtan. Kavla ut den vita marsipanen på ett bakplåtspapper mjölat med florsocker. Använd florsocker på kaveln också så den inte fastnar.
6
Lägg marsipanen över tårtan och skär bort överbliven marsipan. Sporra ut remsor och lägg runt kanten. Pudra florsocker över tårtan. Kavla ut den röda marsipanen och ta ut hjärtan och garnera tårtan. Tryck fast en silverkula på varje hjärta.
Scroll to Top